BOLLEKESFEEST ANTWERPEN 2019

Op zaterdag 17 augustus ben je vanaf 11 uur welkom de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats. Naast een dag en avond boordevol muziek en lekkernijen kan je je ook inschrijven voor een havenrondvaart of een gezellige Antwaarpse wandeling! Lees hieronder wat er allemaal te ontdekken valt.

Grote Markt

Kom op zaterdag naar de Grote Markt en geniet van optredens op het hoofdpodium. Honger en dorst? Op de Grote Markt staan verschillende foodtrucks en een grote bar.

DJ Mathy I 13.00 – 14.15 uur

DJ Mathy warmt jullie met zijn danstunes alvast op voor de volgende concerten van deze goedgevulde dag.

Lil Kleine | 14.30 - 15.00 uur

Deze Nederlandse rapper, zanger, presentator, acteur en social influencer hoeft niet te veel introductie. We kennen hem allemaal van zijn hits Drank & Drugs, Alleen, Krantenwijk,…. Alles wat hij uitbrengt is een succes. In 2017 sleepte Lil Kleine de European Music Award (EMA) voor Best Worldwide Act in de wacht. Hij vulde in 2018 twee keer de Lotto Arena. Verwacht je dus maar aan een spectaculair optreden vol hits!

Nielson | 15.30 – 16.30 uur

De Nederlandse singer-songwriter Nielson veroverde Vlaanderen vijf jaar geleden met zijn hit ‘Sexy als ik dans’. Tegenwoordig is hij weer niet van de radio weg te slaan met zijn hit Ijskoud uit zijn nieuwe album Diamant. Voor Q-music maakte hij ook verschillende covers van grote hits. De Grote Markt zal zaterdag namiddag niet ijskoud zijn, maar zalig warm.

De Mens | 17.30 – 19.00 uur

De Mens wordt 27 in 2019. Op een leeftijd waar de gemiddelde rockster (Jim Morrison, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Amy Winehouse) het opgeeft, is de band rond Frank Vander linden levendiger en energieker dan ooit. Met onder de arm een respectabel repertoire waaraan vorig jaar, met het alom bejubelde album “24”, nog enige titels werden toegevoegd. Zing jij met hen mee op de Grote Markt?

Absynthe Minded | 20.00 – 21.15 uur

Ze worden wel eens Europa’s best bewaarde geheim genoemd en dat is geen leugen. Ook Absynthe Minded is niet aan zijn proefstuk toe. Deze vijfkoppige band maakte na een korte pauze en met een andere bezetting in 2017 een spetterende comeback en staat sindsdien weer met hun pop- en rockmuziek op de planken. Het hoofdpodium van het Bollekesfeest vormt een ideale gelegenheid om hen nog eens aan het werk te zien. Laat je vervoeren door de ritmische klanken van deze Belgische topband!

DJ Battle | 21.30 – 24.00 uur

DJ Battle tussen Dave Lambert en Delafino, Lady S en TLP. Zing, dans, feest en moedig zo jouw favoriete DJ aan.

Steenplein aan de Schelde

Op zaterdag zijn hier tal van activiteiten te doen: dansworkshops, havenrondvaarten en de beentjes loszwieren tijdens de latin night. Op het Steenplein ruik je ook de zee en dat ligt niet alleen aan de nabijgelegen Schelde. Terwijl jij duimen en vingers aflikt op de vis- en schaaldierenmarkt of bij de foodtrucks kunnen kinderen pret maken in het kinderdorp op het Steenplein. Schip ahoy!

Havenrondvaart | 10.30 uur

Even weg van het feestgedruis in de binnenstad? Benieuwd naar wat er in al die containers zit? Hoeveel producten er per dag de haven passeren om uiteindelijk in je supermarkt te belanden? Je ontdekt het allemaal tijdens een boottocht van Port of Antwerp. Je leert alle functies van de haven kennen en je vaart tot aan de grootste sluis ter wereld.  De haventocht kost €5, kinderen tot 12 jaar varen gratis mee. Inschrijven is verplicht en doe je via www.varenindehaven.be .
Meer info over vertrekuren en -plaats, kan je hier vinden.

Food market | 11.00 - 24.00 uur

Op de vis- en schaaldierenmarkt kan je aan verschillende stands smullen van verse producten zoals calamares, gebakken mosselen, maatjes, karakollen, kibbeling en nog veel meer.
Niet zo een fan van vis en schaaldieren? Geen nood, op het Steenplein kan je ook andere lekkere gerechten vinden in de foodtrucks.

Kinderdorp I 13.00 – 20.00 uur

Geen natte kleren meer dit jaar door de playfountain, nu blijven de kinderen droog dankzij onze duikboot. In de duikboot vertelt de kapitein spannende verhalen van zijn leven op het water. Of wil je liever knutselen of je laten schminken? Hier kan het allemaal en ben je uren zoet! 
Tip: In de nanny corner kunnen mama’s en papa’s rustig een flesje opwarmen en luiers verversen.

Dansworkshops kids | 13.30 – 17.00 uur

Ervaren dansleraars komen je kinderen nieuwe danspasjes aanleren op de tofste beats. Vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur start er elk uur een workshop. Inschrijven is niet nodig en de workshops zijn bovendien helemaal gratis!

Team Latino | 18.30 – 19.15 uur & 19.45 – 20.30 uur

Team Latino is een dynamische band bestaande uit muzikanten van Cuba en Chili. Hij vervoert je op een muzikale rondreis langs Latijns-Amerika en de Caraïben via een mix van salsa, merengue, bachata en latin met een moderne touch. De muzikanten tonen u hun veelzijdigheid, muzikaliteit en dansspektakel met een repertoire van eigen composities en enkele toppers uit de latinhitslijsten zoals Despacito en Danza Kuduro. Een repertoire voor iedereen, elk wat wils, van jong tot oud!

DJ Pepe | 21.00 – 24.00 uur

DJ Pepe is begonnen met Salsa te draaien in Axxes Salsa café. Ondertussen is hij aanwezig op elk groot Salsa event. Op het Bollekesfeest is hij ook al enkele jaren aanwezig om het Steenplein in een Zuiders jasje te steken. Zijn voorkeur gaat uit naar de Colombiaanse, Puerto Ricaanse en Cubaanse descargas en tumbaos. Tussendoor herken je zeker ook hedendaagse hits. Feest verzekerd!

Groenplaats

De Groenplaats heeft de ‘g’ van genieten in zijn naam. Proef er van Antwerpse streekproducten en relax op het terras terwijl je geniet van live-muziek bij de De Koninck Caravan.

Dansworkshops met Davy Brocatus | 13.00 – 17.45 uur

1-2-3, 1-2-3, … Welke danspas zijn we hier in gedachten aan het oefenen? Proef van verschillende dansstijlen tijdens de workshops met danser Davy Brocatus. Helemaal gratis, inschrijven is niet nodig. Gewoon afkomen dus!

  • 13.00 – 13.45 uur: wals en quickstep
  • 14.15 – 15.00 uur: salsa
  • 15.30 – 16.15 uur: Argentijnse tango
  • 17.00 – 17.45 uur: swing en chacha

Sax with the DJ | 18.00 – 22.30 uur

Sax with the DJ is de energieke top DJ-act uit Nederland. Deze vaste artiestengroep speelt al jaren in binnen- en buitenland op diverse events, en met groot succes! Zij zetten dit jaar Antwerpen op zijn kop tijdens het Bollekesfeest! Laat je verrassen met heerlijke dance en house muziek van toen en nu, samen met de fantastische sounds van de saxofonist!

Streekproducten | 11.00 - 24.00 uur

Streekproducten zijn zoveel meer dan een heerlijke verwennerij. Achter elk product schuilt een fascinerende geschiedenis. Laat je verrassen door deze lekkernijen van Antwerpse makelij.

Wandelingen I om 12.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur

De Groenplaats (ingang metro) is het vertrekpunt voor de Dialectenwandeling en de wandeling 'Met een korreltje zout - eet- en drinkgewoonten door de eeuwen heen’, een organisatie van Lekker Antwerpen.  Ze brengen je langs lekkere, verrassende en nostalgische plekjes in de stad. Boter bij de vis, met de gebakken peren zitten;...het zijn maar enkele uitdrukkingen die nauw verbonden zijn met onze eetgewoonten. Doorheen de wandeling besef je dat het Bourgondisch eten veel verder terug gaat dan je denkt. Inschrijven is verplicht. Vermeld duidelijk je naam en de dag en het uur waarop de wandeling wenst te doen.

Dialectenwandeling | 12.00 & 15.00 uur | 15 euro p.p.
inschrijven via info@LekkerAntwerpen.be

‘Met een korreltje zout' wandeling | 14.00 & 16.00 uur | 15 euro p.p. (wandeling, gidsvergoeding en 3-tal proevertjes inbegrepen)
Inschrijven kan via info@LekkerAntwerpen.be

Suikerrui

Ruienwandeling | om 13.00, 15.00 en 16.30 uur

Het Bollekesfeest beleef je niet enkel bovengronds, maar ook onder de grond, dankzij de ruienwandeling. Laat je verrassen door de geheimen van de Ruien en neem deel aan de interactieve wandeling met tablet door het netwerk van oude kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen en ontdek de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Prijs: 17 euro (volwassenen) – 11 euro (kind tussen 10-16 jaar)
Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

Sint-Andries

Mosselfeest | 12.00 - 19.00 uur

Lang voor er van het Bollekesfeest sprake was, organiseerde Inloophuis De Steenhouwer vzw al een mosselfeest. Ook dit jaar kan je op de Sint-Andriesplaats aanschuiven voor een heerlijke portie verse mosselen op de 25ste editie van het Mosselfeest. Je steunt met je komst het dagcentrum voor daklozen De Steenhouwer. Mossel- en bonnenkraam sluiten omstreeks 18u30.

Back to overview